lørdag 12. november 2011

Hjemmelaget knekkebrød


I dag har jeg laget knekkebrød fra bunn av. Dette er et sunt knekkebrød, som er godt både med og uten pålegg. For de som er opptatt av det, kan dette knekkebrødet ansees som lavkarbo. 

Dette trenger du til en stekeplate med knekkebrød: 
2 dl linfrø 
2 dl sesamfrø 
2 dl solsikkefrø 
2,5 dl vann 
1 stor ss FiberHusk 
1 ts salt 
* Man kan også bruke hakkete mandler, gresskarkjerner og krydder for å sette smak

Bland sammen alle ingrediensene. Blandingen skal være ganske klebrig - ikke flytende og ikke for tør. Dersom blandingen er for tør tilsetter du litt mere vann. 
La blandingen stå i 10 min å hvile før du legger den ut på et stekebrett kledd med bakepapir. Smør blandingen ut slik at den er ca 1 cm tykk. Bruk en kniv eller pizzaruller og skjær opp ønsket størrelse på knekkebrødene. 
Stekes i 30 minutter i varmluft på 160 grader. 
Knekkebrødene bør hvile i 15 minutter etter steking, i ovnen med åpen dør. 
Når du tar ut knekkebrødene fra ovnen skal du kunne knekke av knekkebrødene du formet før steking. 



Her har jeg laget meg en deilig frokost: hjemmelaget knekkebrød med rucoola, kalkunfilet og paprika, og  et med Mills ovnsbakte leverpostei (denne leverposteien inneholder ikke hvete og melk) og agurk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar