mandag 30. januar 2012

Tips/oppskrift til enkel müsli



Denne müslien - om man kan kalle den det, smaker godt som småsnacks eller sammen med yoghurt.
Den er veldig enkel å lage og tar kort tid. Du kan selv variere innhold ettersom hva du liker best. Her er mitt forslag:

ca. 3 håndfuller gresskarkjerner 
ca. 2 håndfuller solsikkekjerner 
ca. 1 håndfull grovhakkete hasselnøtter 
ca. 1 håndfull rosiner 

en liten dæsj rapsolje eller solsikkeolje til steking 
1 ts honning 

slik gjør du: 
Ha olje i en stekepanne, varm opp. Ha gresskarkjerner og solsikkekjerner i stekepannen. Etter ca 2 min. tilsett hasselnøttene (som du har grovhakket til ønsket strl.). Stek til nøttene og kjernene er gyldenbrune. 
Skru ned varmen og tilsett rosiner. 
Bland ingrediensene litt. 
Ha deretter honningen i over blandingen og rør godt. Når honningen har løst seg opp slik at den er flytende, tar du blandingen over på et bakepapir. 
Fordel blandingen utover slik at det er et tynt lag. 
Avkjøl slik at honningen stivner igjen. Ha i en lufttett boks. 

Denne oppskriften kan som sagt endres på, her har jeg noen tips til variasjon:
Glutenfrie havregryn (disse trenger lenger tid i stekepannen for at de skal bli hare og ikke myke, ha de derfor i stekepannen først), valmuefrø, linfrø, mandler, valnøtter, cashewnøtter, pecanøtter (nøttene bør grovhakkes), tørket tranebær, tørket blåbær, tørket aprikos, tørket kokos eller annen tørket frukt.
I stede for solsikke- eller rapsolje kan du bruke kokosolje, med eller uten kokossmak.

Müslien smaker som sagt veldig godt sammen med yoghurt. Jeg pleier å bruke alpro soyas yoghurter, enten med smak eller naturell. Yoghurtene finner du i de fleste matvarebutikker. Det er også veldig godt å tilsette eplebiter, bananbiter eller fersk frukt - da spesielt om du velger den naturelle yoghurten.

Her er link til alpro soyas hjemmeside, hvor du kan se de ulike yoghurtproduktene.

Bør prøves ut - gir mye energi og er god på smak :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar