onsdag 20. juni 2012

Gluten- og hvetefri pizzabunn

Dette innlegget er til deg Nicoline - og dere andre som lurer på hvordan dere kan lage pizza uten hvetemel og/eller gluten :)


Jeg pleier å bruke Mix B - bread mix fra Schar. 
Jeg bruker ønsket mengde mel - til en liten pizza bruker jeg ca 1-2 dl mel, 1 ts bakepulver, ca 1/2 dl olivenolje og 1/2-1 dl lunkent vann. Det er vanskelig å si hvor mye jeg bruker, jeg skriver derfor ca. Men ta ønsket mengde mel, bland med 1 ts bakepulver og bland inn vann og olje slik at deigen blir litt seg - men kompakt. 
Jeg pleier å forsteke bunnen på 200 grader, over- og under varme i ca 10 min - til bunnen har fått en gylden farge. Deretter legger jeg på ønsket fyll og steker videre til osten har smeltet. 


Man kan også bruke fin eller grov mix fra semper. Jeg bruker da samme mengder og fremgangsmåte som beskrevet over. 




I dette innlegget kan du finne min oppskrift på hjemmelaget pizzasaus! 
Og til dere med melke allergi/intolleranse: jeg bruker Buffalo mozarella - den er uten kumelk. 


Lykke til med Pizza laging :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar